Nieuws

Bekijk alle nieuws items van Groeneveld ICT Solutions

 • 27-06-2017Timken neemt Groeneveld Group over, versterking automatische smering platform

  De Timken Company (NYSE: TKR; www.timken.com), een vooraanstaande en wereldwijde speler op het gebied van lagers en mechanische krachtoverbrengingssystemen, heeft vandaag bekendgemaakt dat overeenstemming is bereikt over de overname van Groeneveld Groep, Gorinchem. Groeneveld is een vooraanstaande leverancier van o.m. automatische smeersystemen voor transport en off-road applicaties. Met de overname is een bedrag van ongeveer $280 miljoen gemoeid. De omzet van Groeneveld Groep bedroeg in de laatste 12 maanden, tot en met 31 mei 2017, ongeveer $105 miljoen. Verwacht wordt dat de overname zal bijdragen aan de aangepaste winst per aandeel in 2017. Daarnaast realiseert Groeneveld Groep een sterke marge, die naar verwachting zal bijdragen aan Timken’s EBITDA marge en die verder versterkt zal worden als gevolg van synergiën.
  » Lees meer

 • 1-9-2016Groeneveld introduceert volgende fase transportautomatisering

  Groeneveld ICT Solutions introduceert de volgende fase in de automatisering van de transportketen: de ATX boordcomputer die zowel met Android tablet als met vast scherm kan werken. Maximale flexibiliteit en toekomstbestendigheid in één oplossing. Hierdoor hoeft de vervoerder niet op voorhand te kiezen voor of een vast scherm of een tablet. Wisselen is op elk gewenst moment mogelijk, zonder een nieuwe boordcomputer aan te hoeven schaffen en te installeren, met alle kosten en tijdsverlies van dien.
  » Lees meer

 • 22-8-2016Prestaties van de vloot “at your fingertips”

  Met het compleet nieuwe HT-platform - de schakel tussen de ATX boordcomputer in de vrachtwagen en de ERP, TMS en planningssystemen op de thuisbasis - zet Groeneveld ICT Solutions de volgende stap in het proces van continue verbetering van haar systemen. Het nieuwe HT-platform is een waardige opvolger van het bekende Greensuite platform met een aantal belangrijke pluspunten.
  » Lees meer

 • 25-7-2016Koppeling Groeneveld RoadRunner met AFAS officieel gecertificeerd

  Vorig jaar zijn de Nederlandse familiebedrijven AFAS Software en Groeneveld een strategisch partnership aangegaan. Dat heeft nu geresulteerd in de certificering van de koppeling tussen RoadRunner en AFAS Profit als officiële AFAS koppeling. Gegevens uit beide applicaties worden real-time of periodiek uitgewisseld. Stamdata die AFAS Profit nodig heeft voor de financiële afhandeling van een order, haalt AFAS Profit nu automatisch uit RoadRunner. Dit zorgt voor een ‘Single point of entry’ en beheersing van de stamdata.
  » Lees meer

 • 20-5-2016Octa+ en Groeneveld ICT Solutions gaan verregaande samenwerking aan voor automatisering van de totale vloot

  Octa+, de bekende energieleverancier, met hoofdzetel in Vilvoorde, zal alle 45 voertuigen, verspreid over verschillende vestigingen in België, uitrusten met ATX boordcomputers van Groeneveld ICT Solutions, tevens zal het Groeneveld planningsysteem, Visual Planner, de slagkracht en de efficiëntie van de planners mee helpen verhogen.
  » Lees meer

 • 02-05-2016Groeneveld ICT Solutions betreedt Spaanse markt

  Groeneveld ICT Solutions, leverancier van innovatieve Telematica en TMS oplossingen voor de logistieke wereld, heeft haar volgende stap gezet in de uitbreiding van haar netwerk. Na de recente uitbreiding naar Duitsland, is de opening van het Spaanse kantoor de volgende mijlpaal in de internationalisering van de onderneming.
  » Lees meer

 • 2-5-2016Groeneveld ICT Solutions kiest voor M2M diensten Tele2 IoT

  Groeneveld ICT Solutions is continu bezig haar producten en diensten te optimaliseren en klanten volledig te ontzorgen. Een nieuwe stap in dit proces is de keuze voor Tele2 als provider voor data en spraak voor de ATX boordcomputer. Hierdoor is een optimale communicatie tussen de vrachtwagen en de thuisbasis, door heel Europa, mogelijk.
  » Lees meer

 • 12-04-2016Groeneveld ICT Solutions betreedt Duitse markt

  Groeneveld ICT Solutions, een divisie van de Groeneveld Groep uit Nederland, breidt haar activiteiten uit naar Duitsland. Groeneveld ICT Solutions levert state-of-the-art Telematica en TMS oplossingen voor de transport en logistieke sector. Met de benoeming van ICT specialist Heiko Janssen maakt de onderneming een vliegende start met het aanbieden van haar ICT producten en diensten aan de Duitse transport en logistiek markt.
  » Lees meer

 • Simon Loos kiest opnieuw voor Groeneveld boordcomputers

  Simon Loos, een van de toonaangevende Nederlandse vervoerders, met meer dan 500 trucks en zo’n 1.000 medewerkers, heeft opnieuw voor Groeneveld ICT Solutions gekozen als leverancier van boordcomputers. De twee Nederlandse familiebedrijven zijn geen onbekende van elkaar. Al jarenlang levert Groeneveld producten en diensten om de efficiency van Simon Loos te verhogen. Na de implementatie van alle 500 ATX boordcomputers – waarvoor twee jaar is uitgetrokken – heeft Simon Loos weer een belangrijke stap gezet in haar doorlopende proces van innovatie en optimalisatie.
  » Lees meer

 • 19-11-2015Vermeer Transport kiest voor integrale ICT-oplossing Groeneveld

  Vermeer Transport, actief in de collectie en distributie van sierteeltproducten binnen de Benelux en Frankrijk, is de volgende fase van het optimaliseren van haar transportautomatisering ingegaan. Met de aanschaf van ATX boordcomputers van Groeneveld ICT Solutions voor de hele vloot in combinatie met het al in gebruik zijnde transportmanagementsysteem RoadRunner en Visual Planner van Groeneveld , beschikt Vermeer Transport over een integrale ICT-oplossing. Hierdoor is Vermeer Transport onder meer in staat om automatisch de chauffeurs te verlonen, transportopdrachten inclusief emballagekoppeling af te handelen en krijgen ze inzicht in de prestaties van de chauffeurs.
  » Lees meer

 • 18-11-2015Combex kiest voor Groeneveld’s ATX boordcomputer

  Combex Bouwlogistiek is door een recente acquisitie gegroeid naar een wagenpark met 125 trekkende eenheden. Om de eenduidige werkwijze en optimale transparantie ook na deze groeispurt te kunnen garanderen, besloot de onderneming om de hele vloot uit te rusten met ATX boordcomputers van Groeneveld ICT Solutions.
  » Lees meer

 • 18-09-2015Centrale plaats voor Groeneveld Groep op BedrijfsautoRAI

  Groeneveld Groep is op de RAI te vinden in de centrale hal, onder stand nummer 01.217, tussen de producenten van trailers en zwaar transportmaterieel, waarop automatische smering onmisbaar is. De 200 m² grote stand biedt volop ruimte voor de producten en diensten van Groeneveld Lubrication Solutions en Groeneveld ICT Solutions. Daarnaast is er vanzelfsprekend veel ruimte gecreëerd voor de traditionele Groeneveld hospitality, inclusief een royale stamtafel als centrale ontmoetingsplek voor de vele klanten en relaties die de onderneming in 45 jaar heeft opgebouwd in de Benelux.
  » Lees meer

 • 22-07-2015Koninklijke De Heus kiest voor totaaloplossing Groeneveld ICT Solutions

  Koninklijke De Heus, een internationaal opererend diervoederbedrijf, heeft gekozen voor een totaaloplossing van Groeneveld ICT Solutions om de logistieke dienstverlening van haar wagenpark verder te verbeteren. De software-oplossing van Groeneveld ICT Solutions maakt het mogelijk om de coördinatie van de externe transportbewegingen van de 8 productielocaties van De Heus in Nederland naar haar klanten efficiënter te plannen en om het beheer van het wagenpark te vereenvoudigen.
  » Lees meer

 • 15-4-2015Strategische samenwerking Groeneveld ICT Solutions en AFAS Software

  Klanten ontzorgen, totaaloplossingen bieden en een no-nonsense bedrijfsvoering. Het geldt voor zowel Groeneveld ICT Solutions als AFAS Software, die per maart van dit jaar een strategische samenwerking zijn aangegaan.
  » Lees meer

 • 20-01-2015Groeneveld ICT Solutions en Benomad breiden samenwerking uit

  Groeneveld ICT Solutions, één van de toonaangevende partijen op het gebied van transport en logistieke automatisering in Europa, kondigt de verlenging aan van het contract met BeNomad, leverancier van professionele navigatie software.
  » Lees meer

 • 26-02-2014Groeneveld Groep op Transport Compleet in Hardenberg

  Onder stand nummer 212 in hal 2, zullen beide divisies van de Groeneveld Groep zich in Hardenberg gezamenlijk presenteren. Groeneveld Lubrication Solutions toont haar brede programma automatische vetsmeersystemen, Greensight veiligheidssystemen en het unieke Oilmaster oliemanagementsysteem. Groeneveld ICT Solutions, het voormalige GreenCat, toont naast de succesvolle ATX boordcomputer, randapparatuur en het Roadrunner TMS, ook Visual Planner en de mogelijkheden van Business Intelligence software en diverse randapparatuur.
  » Lees meer

 • 04-02-2014GreenCat gaat verder als Groeneveld ICT Solutions

  Groeneveld Groep B.V. gaat al haar activiteiten consequent onder de naam Groeneveld brengen, gekoppeld aan de activiteit van de betreffende divisie. GreenCat, gespecialiseerd in IT- en telematica-oplossingen voor het wegtransport, gaat verder onder de naam ‘Groeneveld ICT Solutions’. Groeneveld Transport Efficiency, met name gespecialiseerd in automatische smering en Oilmaster oliemanagementsystemen, zal zich wereldwijd gaan presenteren onder de naam ‘Groeneveld Lubrication Solutions’. Hiermee zijn alle activiteiten van de Groeneveld Groep onder dezelfde vlag gebracht en is duidelijk wat de hoofdactiviteiten van de verschillende divisies zijn.
  » Lees meer