Datrans volledig geautomatiseerd door Groeneveld

Ruud Hagens, directeur-eigenaar van Transportbedrijf Datrans Nederland B.V. uit Wanssum, koos zowel voor de boordcomputers en telematica als voor het TMS voor Groeneveld. “Een bewuste keuze”, aldus Hagens. “Eén leverancier voor de gehele automatisering rond ons wagenpark. Bovendien hadden wij met de TopIQ boordcomputers al een uitstekende ervaring met Groeneveld, dus was de keus niet moeilijk. Zeker nu de nieuwe ATX boordcomputer met open platform ook oplossingen biedt als de charter app en driver performance.”

Ruud Hagens startte zijn bedrijf in 1981 als eigen rijder, gespecialiseerd in het transport op Zwitserland. Inmiddels is zijn onderneming uitgegroeid tot een transportbedrijf van formaat, met 44 eigen combinaties en 5 charters. Datrans Nederland B.V. is nog altijd gespecialiseerd in het transport naar en van Zwitserland, van alles wat over de weg te vervoeren is. “Als het vervoerbaar is doen we het…”, is de eenvoudige stelregel van Ruud Hagens, no-nonsense vervoerder in hart en nieren.

Managen van de groei
Met de groei van het transportvolume en het wagenpark, groeide Datrans ook uit de oude back office systemen, gebaseerd op MS Word en Excel. Reden om de complete automatisering en communicatie rond het wagenpark en op de planning volledig opnieuw in te richten. Dat daarvoor gekozen werd voor Groeneveld ligt voor de hand. Zo heeft het bedrijf met één leverancier te maken, wat een optimale integratie van de gewenste systemen waarborgt. Ook voor de implementatie en het onderhoud heeft Datrans maar met één partij te maken heeft. Wel zo makkelijk.

Breed pakket

Groeneveld biedt een breed pakket aan producten en diensten. Het vertrouwde RoadRunner TMS pakket, een uiterst stabiel, gebruiksvriendelijk en modulair transportmanagementsysteem. Visual Planner als uitstekende oplossing voor de planning, order-administratie, facturatie en wagenparkbeheer. En natuurlijk de nieuwe Groeneveld ATX boordcomputers. “Met de ATX krijgen wij de beschikking over de modernste boordcomputer die momenteel op de markt is. Door de open structuur en de mogelijkheid om nu en in de toekomst allerlei apps te laden, behouden wij te allen tijde optimale flexibiliteit om onze automatisering aan te passen aan onze eigen behoefte en – zeker zo belangrijk – aan die van onze klanten. Want tenslotte draait het om de best mogelijke klanttevredenheid. Een optimale communicatie en volledige flexibiliteit zijn daarvoor cruciaal”, onderstreept Ruud Hagens.  

Terug naar overzicht »