Heinis Logistics kiest voor steeds meer toepassingen Groeneveld ICT Solutions

“Iedere procent brandstofbesparing scheelt direct in kosten en CO2 uitstoot”

Ondernemer Wim Heinis nam in 2007 het transportbedrijf van Jaap van Staaveren in Zwanenburg over, waarna het bedrijf gestaag groeide. “Toen wij het bedrijf overnamen, werd al gebruikgemaakt van Groeneveld ICT toepassingen. En omdat die prima voldoen, hebben wij dat in de afgelopen jaren alleen maar verder uitgebreid.” Momenteel telt de vloot 29 bedrijfswagens, waarvan de vier oudste nog beschikken over een TopIQ en de nieuwe trucks over een ATX boordcomputer, met een scherm op het dashboard, tachokabel plus FMS aansluiting van Groeneveld. Verder werkt Heinis Logistics met Roadrunner, GreenSuite en HT Driver Performance. Uitbreidingen in de vorm van Visual Planner, navigatie via de boordcomputer en de temperatuursensor Greentrack RF zijn nog in beraad voor de nabije toekomst.

Over de keus voor een brede invulling met Groeneveld ICT Solutions is Wim Heinis duidelijk. “Het is een ontwikkeling die vanuit het verleden is meegekomen en waarover wij zeer te spreken zijn. Samen met Bart van der Kort, die bij ons de automatisering onder zijn hoede heeft en daarbij ook chauffeursmentor is, stel ik vast dat de toepassingen van Groeneveld prima aansluiten op onze behoeften. Zo rijden wij met Volvo, Renault en Mercedes, merken die ook een eigen boordcomputer kunnen leveren. Maar wanneer je met chauffeurs makkelijk wilt kunnen wisselen van truck en tot een voor iedereen gelijke vaststelling van brandstofverbruik, urenverantwoording en rijstijlanalyse wilt komen, is het beter om met een merkonafhankelijk en voor iedereen gelijk systeem te werken. Bij onze nieuwe trucks kiezen wij altijd voor de nieuwste techniek en de Groeneveld ICT oplossingen sluiten daar naadloos op aan.”

HT Driver Performance
Met de recente ingebruikname van drie nieuwe Volvo Euro 6 trekkers voldoet Heinis Logistics aan de groeiende wens bij verladers en opdrachtgevers om de milieubelasting nog verder te reduceren. “Om het brandstofverbruik en daarmee de CO2-uitstoot verder te beperken, kunnen wij met de gegevens uit de Groeneveld boordcomputers bovendien tot een goede analyse van de verbruikscijfers komen en waar nodig daarop bijsturen. Samen met Bart zie ik via Driver Performance, gekoppeld aan CODE 95 nascholing en begrenzing van topsnelheid op 86 km/uur, een verbetering in de chauffeursprestaties en een interessante verlaging van het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot. Het hoeft geen betoog dat iedere procent brandstofbesparing ook direct in de kosten scheelt. Verder gebruiken wij de TopIQ en gebruiksvriendelijke ATX boordcomputers voor de communicatie tussen planning en chauffeur en voor real-time track en trace. Met GreenSuite registreren wij de chauffeursuren en Roadrunner biedt ondersteuning aan onze financiële administratie. Onze volgende stap wordt Visual Planner, het planningsysteem van Groeneveld. Orders inbrengen doen wij al geautomatiseerd, maar de planning gebeurt nog handmatig en dat willen wij nu automatiseren. Op onze opleggers zit nog niets van Groeneveld. Wij doen daar uiteraard aan temperatuurregistratie via loggers, maar nog niet met de Geentrack RF van Groeneveld ICT Solutions. Het is niet ondenkbeeldig dat wij die stap op termijn ook gaan zetten. Een andere toepassing die wij nog op het verlanglijstje hebben staan is navigatie via de boordcomputer. Nu rijden veel jongens met een TomTom, maar die is niet echt geschikt voor trucks. Wanneer wij dat in de boordcomputers opnemen is alles weer volledig geïntegreerd. Voor al die investeringen geldt, dat wij het gefaseerd doen.”

Analyses
De ATX (Android Telematics Xchange) boordcomputers van Groeneveld ICT Solutions, zijn modulair, bieden een open structuur en een enorme hoeveelheid toepassingen. Dat kan ondermeer via de eigen Groeneveld software en bijvoorbeeld met apps van derden. De canbus-aansluiting van de truck genereert alle relevante gegevens, die als basis fungeren van de rijstijlanalyses, calculatie van de CO2 footprint, track en trace en de overige gewenste managementinformatie.

Heinis Logistics
Bij Heinis Logistics werken circa 50 medewerkers. Het bedrijf beschikt over 29 trucks (21 trekker- opleggers en 8 bakwagens) en over een eigen warehouse van ruim 2.000 vierkante meter. Onderdeel van het bedrijf is het nationale en internationaal opererende koeriersbedrijf Europe Runner. Wim Heinis: “Wij  zijn HACCP gecertificeerd en verzorgen geconditioneerd vervoer van levensmiddelen, waaronder brood, vruchtensappen, diepvries patat en belegde broodjes. Maar wij verzorgen ook het transport van tentoonstellingsmateriaal, luchtvracht en de distributie van sanitair en stukgoed. Het meeste in het binnenland, slechts vijf procent van onze ritten vindt buiten Nederland plaats.”   

 

Terug naar overzicht »