Eerste serie Groeneveld ATX boordcomputers voor Zwatra Transport

Goede ervaringen met de bestaande Groeneveld TopIQ boordcomputers vormden voor Zwatra Transport de reden om met ingang van 2014 bij nieuwe auto’s te kiezen voor de -op Android gebaseerde- ATX boordcomputers van Groeneveld ICT Solutions. Ook de bestaande voertuigen van het recent door Zwatra Transport overgenomen DDM in De Meern zijn inmiddels voorzien van de ATX boordcomputers.

Ruud Egas van Zwatra Transport geeft als directeur leiding aan een bijna zeventig jaar bestaand bedrijf met vestigingen in Delft, Berkel en De Meern, 96 personeelsleden en 70 trekkende voertuigen. “Wij doen speciaal en exceptioneel transport met extra lengte, breedte, hoogte en gewicht in Europa en daarbuiten. Voor dat doel beschikken wij over auto’s met een laadkraan, lichte en hele zware trekkers,opleggers en diepladers met laadvermogens tot 100 ton”, opent hij zijn verhaal. “Een boordcomputer is voor ons belangrijk in de communicatie tussen chauffeur en planner. Wij versturen er de transportopdrachten mee en volgen real-time waar de lading zich bevindt om ook de klant daarover te informeren. De Europese navigatie biedt mogelijkheden om afmetingen van een transport in te voeren en stippelt op basis daarvan de ideale route uit. In onze auto's die nog met een analoge tachograaf rijden, gebruiken wij de boordcomputer voor het aanmelden op ons systeem. Waar een digitale tacho is gemonteerd koppelen wij deze aan de boordcomputer en waar mogelijk lezen wij er ook het massageheugen mee uit.”

Eén merk boordcomputer

Zwatra Transport werkt sinds 2008 met TopIQ systemen van Groeneveld. Met de komst van de nieuwe op het Android besturingssysteem werkende ATX-boordcomputers kiest het groeiende transportbedrijf daar voor. “Eerder dit jaar in gebruik genomen Scania´s rijden al met een ATX boordcomputer”, vervolgt Egas. “En alle volgende nieuwe auto´s krijgen er ook een. Binnen ons bedrijf rijden vijf merken trucks en om daarbij tot een goede communicatie en gegevensstroom te komen, kiezen wij voor één merk boordcomputer. Deze communiceert via Groeneveld Homebase direct met ons ERP-pakket en verzorgt verzending van de opdrachten en urenrapportages van de chauffeurs. Een belangrijk deel van de managementinformatie komt ook uit deze systemen en ik verwacht dat die informatie in de naaste toekomst alleen maar toeneemt. Bijvoorbeeld door HT Driver Performance, waarmee wij de uren van het rijden, laden en lossen zien, maar ook het brandstofverbruik. Dat laatste is in onze tak van transport natuurlijk wat lastig, want je rijdt vaak met exceptionele lading onder aparte omstandigheden. Maar, het geeft ons wel een inzicht van tijd en kosten.”

Bluetooth interface

In het kader van documentenmanagement kunnen ontheffingen, handboeken, instructievideo’s, vragenpad en andere relevante zaken digitaal via een Simkaart of Wifi-verbinding (dus zonder dure datakosten) in de boordcomputer geladen worden en zijn daarmee direct beschikbaar voor de chauffeur. Met behulp van de Bluetooth interface bestaat de mogelijkheid om onderweg met de smartphone een situatie vast te leggen en deze direct door te zenden en aan de vervoersopdracht toe te voegen. Een opdrachtgever kan hiermee direct en juist geïnformeerd worden. Een andere optie vormt het scannen van documenten, waardoor vervolgstappen inclusief facturering direct gezet kunnen worden. 

Iconen

Tot slot benadrukt Ruud Egas dat de nieuwe Groeneveld ATX boordcomputer past bij de ontwikkelingen van dit moment. “De inbouw is een stuk eenvoudiger geworden, omdat de units nu in de DIN-sleuven van de cabine passen. Hiermee neemt de inbouwtijd aanzienlijk af en dat scheelt in de kosten. Groeneveld verzorgt bij ons de inbouw, uitleg en begeleiding naar de mannen die er mee werken. Voor het personeel dat van DDM overkwam vroeg dat een extra inspanning, want zij waren nog maar kort daarvoor op een nieuwe boordcomputer van een ander merk overgeschakeld en daar net een beetje aan gewend. Nu moeten zij nogmaals omschakelen, maar wel naar een systeem met heel veel meer mogelijkheden en een eenvoudige bediening. Het Android-systeem van de ATX vertoont grote gelijkenis met de smartphone en de gebruikte iconen spreken voor zich. Ik verwacht dan ook weinig problemen bij deze overstap. De eerste reacties tonen dat ook aan. Het is wel zo dat wij de vaste bestuurders van de auto nauw betrekken bij de plaats waar de schermen worden geplaatst in de cabine. Dat wil namelijk nog wel eens  verschillen.” 

Terug naar overzicht »