ITC Holland Transport stapt over op ATX boordcomputer

ITC Holland Transport uit Oss laat momenteel alle 65 trekkende eenheden, door technici van Groeneveld ICT Solutions, voorzien van modulaire ATX (Android Telematics Xchange) boordcomputers, dashboardschermen en directe tachograafkoppelingen. “Voor ons is dit de derde generatie Groeneveld boordcomputers, waarbij wij in een keer de totale vloot van nieuwe apparatuur voorzien. Op 1 juli moet alles gerealiseerd zijn en stappen wij over op dit weer gebruiksvriendelijkere systeem”, opent directeur Dominicus van Schaick van ITC Holland Transport.

Over zijn keus is Van Schaick duidelijk. “Wij hebben altijd Groeneveld gehad en in de vergelijking met prijs en service zijn wij daar altijd tevreden over geweest. Deze nieuwe ATX boordcomputers zijn voor alle betrokken partijen weer toegankelijker door toepassing van Android als programmeertaal. Het is ook een logisch systeem en makkelijk te hanteren voor de chauffeur. Dat is van essentieel belang, want het draagt bij aan de juiste verantwoording van gedane arbeid en de uiteindelijke facturering.”

 

Totale vervanging TopIQ

De totale vervanging van bestaande TopIQ systemen is volledig uitbesteed aan technici van Groeneveld ICT Solutions. “Wij hebben een eigen garage, maar om daar de dagelijkse gang van zaken niet te verstoren kiezen wij voor deze inbouwmogelijkheid. Het ATX systeem past precies in de beschikbare DIN-sleuven van de truck en laat zich netjes monteren. Dat geldt ook voor het nieuwe -wat kleinere- maar door de kleuren beter afleesbare en prettiger bedienbare scherm. Groeneveld levert het geheel gebruiksklaar en volgens planning voor 1 juli op. Dan maken wij de definitieve overstap naar ATX”, vervolgt Van Schaick.

Niet langer USB-stickje

De boordcomputer vertolkt binnen de dagelijkse bedrijfsvoering en communicatie van de Brabantse logistiek dienstverlener een centrale rol. Van Schaick: “De ATX is, net als voorheen de TopIQ, de voorloper van onze salarisadministratie. Daar zijn ook nooit discussies over, want de boordcomputer is bij ons bepalend bij de verantwoording van de uren. Informatie die de chauffeur ook real-time in de cabine krijgt. De ATX boordcomputer is immers gekoppeld aan de digitale tachograaf. Dat houdt ook in dat via het massageheugen al die gegevens bijgehouden worden en ‘door de lucht’ naar Smartcard desktop unit op kantoor komen. Zo besparen wij kostbare tijd, omdat je niet langer met een apparaatje of een USB-stickje bij iedere auto langs moet om die rijtijdengegevens te downloaden.”

Facturering

Een ander belangrijk aspect vormt de facturering. In de ATX boordcomputers heeft ITC Holland Transport een vragenpad geïntegreerd. “Dit is een voorloper op ons Transport Management Systeem (TMS). Via de boordcomputer krijgt een chauffeur van de planning zijn opdracht en ziet daarop zijn laadadres. Daarna doorloopt hij het vragenpad tot en met de lossing. Al deze data worden direct overgedragen aan ons TMS-pakket en resulteren in de facturering. Er wordt hier dus geen order uitgevoerd of die loopt via de boordcomputer.”

HT Driver Performance

Het bedrijf maakt ook actief gebruik van HT Driver Performance. Alle via de canbus van de truck beschikbare eenduidige detailinformatie wordt hierin verzameld en ingezet om prestaties en resultaten te verbeteren. Het fungeert als leidraad bij de aanschaf van nieuwe trucks, maar ook voor de mentorchauffeur en in de CODE 95 bijscholing. Voorkomen van onnodig brandstofverbruik draagt immers bij aan verbetering van bedrijfsresultaten en milieuprestaties. Duurzaamheid staat bij het bedrijf in ieder geval hoog in het vaandel. De eerste Euro 6 trucks zijn inmiddels aangeschaft en tijdens de bouw van het fraaie bedrijfspand is er goed gekeken naar de milieuaspecten. “Wij hebben hier een bioreactor die in het afvalwater van onze meerstraats truck-en tankcleaning door middel van organismen de vuildeeltjes omzet in biogas en schoonwater. Dat biogas gebruiken wij weer om het gezuiverde water weer te verwarmen voor de tankwasstraat”, besluit Van Schaick.

Familiebedrijf

ITC Holland Transport is een familiebedrijf. In 1920 begonnen onder de naam Linders en sinds 1990 verder gegaan onder de huidige bedrijfsnaam. Het bedrijf vervoert vloeibare levensmiddelen en grondstoffen met 65 moderne trekkers (allen voorzien van automaat), een gelijk aantal tankopleggers en 85 tankcontainers. Voor onderhoud en herstel van het complete wagenpark beschikt men over een eigen moderne werkplaats.

Terug naar overzicht »