Theo Faassen Transport: ‘’Structureel voordeel door HT Driver Performance’’

"Met brandstof als een van de grootste kostenposten voor een transporteur zagen wij al snel de noodzaak in van een systeem dat ons de handvatten gaf om hier grip op te houden", zegt Roy Kessels, fleet manager bij Theo Faassen Transport. "In 2013 zijn wij gestart met de HT Driver Performance module van Groeneveld ICT Solutions en sindsdien realiseren we een significante brandstofbesparing. Niet alleen prettig qua kosten maar tegelijkertijd reduceren we hiermee ook de CO2-footprint van het bedrijf. Iets wat wijzelf en zeker ook onze klanten belangrijk vinden."

Fuel Management Coach
De besparing die HT Driver Performance oplevert, is zo’n 5%. "Dat is een heel mooi percentage", aldus Roy Kessels. "Maar, om de besparing vast te houden, moet je blijven monitoren." De Fuel Management Coach is een uitstekende hulpmiddel daarbij. "De Fuel Management Coach van Groeneveld rapporteert ons maandelijks zijn bevindingen en bespreken we de resultaten gezamenlijk."

Geen investering in nieuwe hardware
Gezien de voordelen en vele mogelijkheden van HT Driver Performance is de heer Kessels ingenomen met het systeem. "Wij zijn er erg blij mee: Driver Performance kan binnen onze bestaande thuisbasis software worden ingezet en bovendien hoef je geen aparte hardware aan te schaffen. Met de ATX boordcomputer worden onze chauffeurs zelfs real-time geïnformeerd over hun rijgedrag. Kortom: het is een goed doordacht, robuust systeem waarop je zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag kunt inloggen om de gegevens te bekijken."

Trendanalyse
Wat het systeem verder interessant maakt, is de continue uitbreiding met nieuwe functionaliteiten. De Trendanalyse is daar een voorbeeld van. "Hiermee kunnen we de voortgang van de rijstijl van onze chauffeurs op een gebruiksvriendelijke manier nog beter bewaken."

Theo Faassen Transport
Theo Faassen Transport is een specialist in het transport van caravans, campers, stawagens, auto’s, tractoren, landbouwmachines en diverse andere voertuigen en objecten met gangbare en niet gangbare maatvoeringen door geheel Europa. Het bedrijf, gevestigd in het kloppend hart van het Euregio gebied, direct aan de A67 bij Venlo, is een modern nationaal en internationaal transportbedrijf. Theo Faassen Transport beschikt over een zeer divers wagenpark. Het grootste deel van het wagenpark voldoet aan de nieuwste emissienormen. Met het brandstofmanagementsysteem HT Driver Performance stimuleert het bedrijf chauffeurs zuinig te rijden en CO2-uitstoot te reduceren.

 

Terug naar overzicht »