La Lorraine Bakery Group kiest voor ATX

Na goede ervaringen met de TopIQ boordcomputers, heeft La Lorraine Bakery Group (LLBG) inmiddels 25 voertuigen uitgerust met de nieuw ATX boordcomputer van Groeneveld ICT Solutions. De relatie tussen LLBG en Groeneveld is hiermee wederom bekrachtigd. Vooral de flexibele mogelijkheden van de - Android gebaseerde – ATX boordcomputer en de bestaande integratie met de overige IT-systemen bij LLBG, gaven hiervoor de doorslag.

La Lorraine Bakery Group NV is actief in de maalderij- en bakkerijsector en heeft het hoofdkantoor in het Belgische Ninove. LLBG heeft 11 productielocaties in Europa, onder andere in België, Polen, Tsjechië en Roemenië, telt ruim 2.700 medewerkers en is actief in méér dan 25 landen.

Dirk van Ruymbeke, operationeel verantwoordelijk voor het logistieke proces binnen La Lorraine Bakery Group met een eigen wagenpark van inmiddels ruim 125 voertuigen, onderstreept de waarde van een geïntegreerde ICT-oplossing: ‘LLBG groeit jaarlijks circa 10% en efficiency daarom cruciaal. Vooral op gebied van communicatie, routeplanning en registratie van emballage is een voertuig met ATX echt een geïntegreerd verlengstuk van onze organisatie.”

Familiebedrijven

De relatie tussen LLBG en Groeneveld dateert uit 2008, toen LLBG na een uitvoerig selectietraject koos voor de TopIQ van Groeneveld. Destijds waren Track-en-Trace, real-time communicatie en integratie met het transport management systeem van LLBG de doorslaggevende factoren.

Naast de functionele eisen speelt ook het feit dat beide ondernemingen echte familiebedrijven zijn, een belangrijke rol. Zowel Groeneveld als LLBG streven naar een open en constructieve relatie, die volmondig de naam ‘partnership’ kan dragen. En dat betekent een stabiele, lange termijn horizon en waarborgt de toekomstbestendigheid optimaal. Dat daarbij de unieke producteigenschappen van ATX en de gebruiksvriendelijkheid van belang zijn, is evident. Evenals de mogelijkheid om de functionaliteit van boordcomputer en telematica door middel van specifieke Apps en eigen Groeneveld software ook in de toekomst up te date te houden.

Terug naar overzicht »